Treballadors i treballadores de Panrico en vaga indefinida visiten Vilanova i la Geltrú

Publicado: marzo 8, 2014 de biterna en Uncategorized
Imatge
 
L’Assemblea de Drets Socials del Garraf (ADS) i el sindicat CGT organitzen aquest dijous un acte en suport als treballadors i treballadores de l’empresa alimentària, immersos en el que ja és la vaga indefinida de més durada des de la transició
 
Treballadores i treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda de l’empresa Panrico, en vaga indefinida des del 13 d’octubre, visiten Vilanova i la Geltrú el proper dijous per explicar el conflicte laboral que els ha portat a la protesta. L’empresa és un cas paradigmàtic de les retallades en matèria de drets laborals que s’estan patint a tots els sectors, així com de l’ús que la patronal fa de l’excusa de la crisi com a coartada per a aplicar aquestes restriccions. Després de les recents escapçades salarials del voltant del 25% sobre les nòmines dels i les treballadores, a la tardor l’empresa tornava a exigir més rebaixes als sous i acomiadaments massius, mesures a les quals els i les treballadores s’han oposat fermament amb el suport de diversos moviments socials i veïnals. 
 
Després de cinc mesos de mobilitzacions, la vaga indefinida dels i les treballadores de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda ja ha esdevingut la més llarga del període democràtic, malgrat el govern de la Generalitat faci la vista grossa davant l’impacte que suposen per als i les treballadores les mesures proposades per l’empresa. El comitè de vaga ha organitzat una caixa de resistència per fer possible la protesta de llarga durada i diverses activitats per sensibilitzar la població i mobilitzar el suport ciutadà. Així mateix, els i les treballadores demanen a la ciutadania que no compri productes d’aquesta casa (Bollicao, Donetes, etc.) en suport a les reivindicacions i com a mesura de pressió contra les injustícies que Panrico comet. 
 
La xerrada tindrà lloc el proper dijous 13 de març al Centre Cívic de Sant Joan. A l’acte s’hi explicarà el conflicte i les mobilitzacions realitzades i previstes, així com maneres de donar suport als i les treballadores en vaga. A l’acte, també podreu entrar en contacte amb l’Assemblea de Drets Socials del Garraf (ADS) i el sindicat CGT; des d’aquests espais col·lectius donem suport a les mobilitzacions dels treballadors i treballadores de Panrico i afirmem que l’organització de la societat és necessària davant la progressiva desaparició de dignitat laboral i prestacions socials indispensables per garantir un estat de dret i benestar. Sense justícia social i unes condicions de vida dignes per a tothom és hipòcrita parlar de democràcia. Davant un context en què les xifres d’atur i la precarització laboral s’estan estenent a gran part de la nostra societat, les mobilitzacions dels i les treballadores de Panrico són un exercici valent de ciutadania i empoderament popular.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s