Suport Enric Duran

Publicado: mayo 7, 2013 de assembleadsgarraf1 en Uncategorized

Enric Duran va declarar al Setembre del 2008 que havia redistribuït dels bancs a la ciutadania 492.000 euros. A la revista gratuïta CRISIS, que va ser finançada per ell mateix  i de la que es van repartir 200.000 exemplars a Catalunya, va fer públiques les 68 operacions a 39 entitats bancàries.

De les quantitats més importants destaquen 55.000 € a Caixa Madrid, 40.000 € al BBVA, 33.000 € al Banc Santander, 31.000 € a Bankinter, 20.000 € a Deutsche Bank, 18.000 € al Banc Sabadell i entre 12 i 14.000 € a La Caixa, Caixa Catalunya, Caixa Penedès, Barclays…

Més del 75% dels diners adquirits els va dedicar a  projectes socials per conscienciar i donar solucions a la societat de la crisis política, energètica, alimentària, econòmica i social que vivim. La resta la va utilitzar per a finançar-se el dia a dia i sobreviure de manera semiclandestina fora de l’estat espanyol.

Com a accions directes, es va plantejar crear alternatives econòmiques i socials al actual sistema financer  que fossin capaces d’impulsar el treball cooperatiu en xarxa. Per això, va impulsar fa 3 anys a Cabrera d’Anoia, la Cooperativa Integral Catalana amb l’objectiu de que els participants poguessin viure de manera alternativa al sistema.

Els bancs i les entitats financeres tenen la  necessitat de concedir crèdits per obtenir beneficis. I és el banc central, legitimat per la constitució, qui dóna aquest privilegi als bancs privats per crear diners a partir d’aquests crèdits, fet que els converteix en l’única entitat que fa préstecs amb diners que no té.

Per tant, per què quan una no pots pagar un préstec, el banc es queda la propietat i part de la nòmina? No hauria de passar la propietat embargada a ser pública, ja que ha estat l’Estat ( és a dir TOTS) qui ha fet que un banc tingui aquesta funció? No seria just acusar a la banca per apropiació de bens ja que aquesta deixa diners que no son seus? 

El 12 de Febrer d’aquest any l’Enric va optar per la desobediència civil al no acceptar-se la suspensió que va demanar del seu judici ja que havia trencat relacions amb el seu advocat i el jutge havia rebutjat tots els testimonis de la seva defensa. Demanen 8 anys de presó i 204.000 € per les entitats bancàries. Ara fa dos mesos es va demanar un ordre de cerca i captura.

L’acció de l’Enric te un gran valor social, i això cal tindre-ho en compte davant d’un jutge que, en definitiva el que vol és el bé per la societat.

És per això que des de la Assemblea pels Drets Socials del Garraf demanem consciència social en l’acció del Robin Hood dels Bancs

.Imatge

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s