7 morts en envestir una patrulla de la Guardia Civil una pastera a Lanzarote

Publicado: mayo 7, 2013 de assembleadsgarraf1 en Uncategorized

La matinada del 13 de Desembre de l’any passat una pastera amb 25 persones a bord, tractava d’arribar a les costes de Lanzarote quan va ser descoberta per una patrullera de la Guardia Civil de costes amb l’ajuda del Servei Integral de Vigilància  Exterior (SIVE).

Segons el diari La Voz de Lanzarote, quan el patró de la pastera va veure que l’havien localitzat, va girar direcció mar endins per tal de que no fossin atrapats. Al veure que la pastera fugia, la patrulla de la Guardia Civil va seguir-los. El patró de la pastera al veure que anaven a ser atrapats, va parar motors a 1.200 metres de la costa, i va deixar anar el timó per mesclar-se amb els altres ocupants per tal de no ser identificat.

Però la patrulla de la Guardia Civil no va minorar la  marxa i va envestir brutalment la pastera fent-la bolcar. El resultat d’aquest fet, 1 mort i sis desapareguts.

La sentencia de la jutgessa Ángela Lopez-Yuste el passat 22 de Febrer va precisar que l’accident es va produir exclusivament pel patró de la pastera, ja que va desentendre’s del timó, provocant que la seva embarcació interceptés la trajectòria de la patrullera “Cabaleiro” de la Benemèrita.

Un vídeo fet des d’una càmera d’un hotel que va ser difós per internet mostra discrepàncies evidents amb aquesta sentencia.

Els advocats dels supervivents han presentat demandes ja que es van conculcar Drets Fonamentals:

  • Immediatament després de l’accident es van aïllar als supervivents de l’advocat, ja que van ser traslladats a un centre d’immigrants a Les Palmes.
  • Només se’ls hi va atorgar advocat d’ofici després d’una vaga de fam.
  • Van prendre declaració 6 hores després de l’accident davant la Jutgessa, fet que considerem inhumà pel trauma sofert després de presenciar uns fets molt traumàtics.

Aquest fet juntament amb molts altres te responsables amb noms i cognoms i es diuen PP i PSOE que han aprovat la llei d’estrangeria vigent . Davant una ciutadania que dona l’esquena a aquesta situació, l’ADS del Garraf ens declarem insubmisos a aquesta llei, condemnem severament l’homicidi de set persones el passat 13 de Desembre, i demanem a la Jutge Ángela Lopez-Yuste, que rectifiqui en la seva sentencia.

Recolzem als advocats defensors dels immigrants que segueixin defensant el cas per tal de s’acabi fent justícia. I finalment, ens solidaritzem profundament amb els 17 supervivents de l’accident i amb les famílies dels 7 difunts.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s