XERRADA A VILANOVA I LA GELTRÚ, DIUMENGE 28 D’ABRIL, 18H, CENTRE CÍVIC SANT JOAN

Publicado: abril 26, 2013 de assembleadsgarraf1 en Uncategorized

cartell xerrada somonteEls jornalers sense terra i sense feina de Córdoba segueixen ocupant la finca de Somonte

El 4 de març va fer un any de l’ocupació de Somonte per part de jornaleres i jornalers del SAT. Amb aquest motiu, diuen en el seu comunicat «Un any de treball col·lectiu amb molt esforç, molta solidaritat i generositat dels pobles de tot l’univers que han passat per Somonte. Hem de sentir-nos orgullosos/es que les terres de Somonte en un any hagin donat més feina i vida que en 50 anys d’explotació pels terratinents i la Junta d’Andalusia.

Ningú es podia creure que en tan poc de temps i amb tan pocs mitjans, només amb les nostres mans i les vostres s’hagi aconseguit sembrar 55 hectàrees de blat, 20 de gira-sol, 2 de cigrons, 200 oliveres, 1.500 alzines, garrofers, etc. 2 ha de faves, 1 de patates, cebes, alls coliflor, cols, bledes, pastanagues, pebrots etc.. 70 ha de drena, s’ha posat en reg per degoteig 5 ha de terra. Comptem amb un corral de 29 ovelles i 5 cabres, gallines, i galls, millores en la infraestructures del mas, etc. Construcció d’un hivernacle…»

Hi ha 5 raons per a seguir donant-li suport, perquè aquesta és una lluita:

  • Contra l’atur que a Andalusia és de quasi un milió i mig de persones sense feina (35% d’atur). Somonte crea feina i la posa sota el control dels treballadors/es.

•   Contra la privatització d’unes terres que havien estat expropiades per la Junta d’Andalusía feia anys, les va deixar abandonades i ara les volia vendre.

•   Per la defensa de la propietat col·lectiva/pública perquè no volen ni la propietat ni la distribució de la terra entre els ocupants, sinó que segueixi sent pública.

•   Respectuosa amb l’entorn, seguint criteris de certificació ecològica, amb projectes de recuperació de llavors autòctones.

I perquè ens cal reconstruir la solidaritat entre la classe treballadora!!

Les necessitats més urgent que hores d’ara tenen son dues: la de fer una bassa per acumular l’aigua pels conreus a l’estiu i una furgoneta per poder treure la producció, doncs acumulen multes per treure producció amb cotxes particulars (la Guàrdia Civil persegueix totes les coses en les quals poden intimidar i enfonsar l’ocupació) i ara ve el gruix de la collita.

Per això, des de l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf us convidem a participar a la xerrada que tindrà lloc aquest diumenge 28 d’abril a Vilanova i la Geltrú, a les 18h al Centre Cívic de Sant Joan, a càrrec de Javier Ballesteros, jornaler i membre del SOC-SAT.

Els cal una furgoneta de segona mà.

 

Recollida de bons de 1 euro per que la tinguin!!

 

Assemblea pels Drets Socials del Garraf, Abril de 2013.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s